Op Weg - Innerlijke motivatie helder door Numerologie

Op weg! Vol moed en vertrouwen start ik deze reis Hartverlichting met jullie. Zonder te weten welke wegen voor me liggen, welke verbindingen ik ga maken, wie ik ontmoet, wat ik mag leren, kies ik om te vertrekken. Ik heb zin in dit avontuur!

Mijn bagage met levenslessen, inzichten, kennis, ervaringen, innerlijke wijsheid en gaven ga ik onderweg delen met wie hiervoor open staat. Naast mijn Intuïtieve Coaching en Soul Body Fusion® kies ik voor de vorm van een blog waarin ik gaandeweg lichtbakens met jullie deel: mensen, boeken, quotes, blogs, vlogs en andere inspiratiebronnen die mijn eigen pad en hart verlicht(t)en. Ze dragen bij aan mijn groei in bewustzijn, toenemend licht, m’n innerlijke kracht en optimale gezondheid. Wellicht mogen ze ook bijdragen aan jouw Hartverlichting en je laten stralen!

Mijn wens om samen met andere Hartverlichters een stralende bron van licht en inspiratie te zijn zal stapsgewijs vorm krijgen en er zullen fantastische co-creaties ontstaan!

Ik zie het leven zowel als een reis als een leerschool waar we mogen ontdekken, ervaren en leren. Alle levenslessen komen met de juiste bedoeling op ons pad, ook al zijn we het vaak niet eens met de manier of het moment waarop. Als we middenin een crisis zijn geraakt zien we echt niet de reden die voor onrust, angst, pijn of chaos zorgt. Achteraf kunnen we vaak wel inzien welke les we mochten leren. Soms stoten we ons meermalen aan dezelfde steen, lopen we in dezelfde valkuilen of zien we niet de spiegels die ons telkens worden voorgehouden. Als we langdurig niet in overeenstemming met onze ziel leven, de stem van ons hart negeren, onze intuïtie niet volgen, zorgt het universum er uiteindelijk voor dat we een pas op de plaats moeten maken, stil staan en ruimte krijgen voor inzicht en inspiratie tot verandering en groei. Deze wake-up call kan verschillende uitingen hebben; bij mij was ‘t een burn-out, bij een ander misschien een ongeluk, trauma, crisis of andere hartverscheurende gebeurtenis.

Het is wat het is, nu weet ik: alles komt precies op het juiste moment, met de juiste bedoeling. Mijn weg is niet die van jou en andersom. We kunnen hooguit een tijdje samen een route bewandelen, elkaars reisgezelschap zijn, een spiegel zijn voor elkaar, ervaringen en inzichten delen.

Inmiddels ben ik 57 jaar, de kinderen zijn uitgevlogen, ik ben vitaler dan ooit! Ik zie nu hoe mijn talrijke ervaringen me uiteindelijk een eenvoudig, ongekunsteld leven hebben gebracht. Het is net als een kunstzinnige stroming, steeds meer abstraheren om tot eenvoud te komen, tot de essentie. Het blijkt ook een kunst om iets te laten voor wat het is, niet willen analyseren, beoordelen, invullen of oplossen, er niets mee hoeven, het gewoon laten zijn. Uiteraard staat dit niet gelijk aan onverschilligheid; compassie, mededogen, liefdevolle aandacht en bewust aanwezig zijn blijken wonderbaarlijk oplossend en helend te werken.

Ik voel alweer een tijd die onderstroom in mijzelf om vorm te willen geven aan mijn ervaringen en innerlijke gaven om anderen van dienst te zijn. “Je hoeft alleen maar te Zijn” is wat ik steeds teruggekoppeld kreeg in zowel meditaties als gesprekken wanneer ik dit gevoel met vragen als “hoe” en “waarom” omhoog bracht. Ik werd me bewust dat ik (soms onbewust) inderdaad door mezelf te zijn en middels openhartige woorden anderen heb geholpen, als spiegel, als eyeopener, als zetje in de juiste richting. Soms hoorde ik maanden later dat mijn woorden iets in beweging hadden gebracht. Ja en waarom eigenlijk zou ik iets nieuws starten, terwijl ik nu een tevreden, gezond en vervuld leven heb, vrij van zorgen, vrij in de beweging van lichaam en geest?

Het antwoord werd me duidelijk toen ik leerde over de universele energie van getallen. Net als via astrologie of tarot wordt duiding van deze energie helder, alleen de symbolen verschillen. Marleen van Wegberg heeft me in haar workshops en haar boek “Numerologie, een mystieke reis langs de getallen”  laten zien dat de getallen en hun mystieke achtergrond vanuit de oudheid (Pythagoras, de Kabbala, de Bijbel, de Veda) een waardevolle bron van informatie en inspiratie vormen en centra zijn van enorme energetische kracht. De universele, onveranderlijke essentie en betekenis van getallen als stralende bakens van licht op ons levenspad staan centraal in haar boek, waarmee Marleen een brug wil slaan tussen oeroude wijsheid en de nieuwe Aquariustijd waarin we leven.

Mijn persoonlijke getallen (op basis van geboortedatum en geboortenamen) zijn bijvoorbeeld de 4 voor zowel mijn zielsgetal als mijn ware innerlijk, verbonden aan de ziel. Het getal 4 staat voor vormgeving, de aarde en haar natuurlijke elementen en ook het fysieke lichaam, de “aarde” voor onze ziel en geest. Aah vandaar dat ik altijd goed voor mijn lichaam wil zorgen. Het getal staat ook voor orde, wet en structuur. Hier voelde ik in eerste instantie een lichte weerstand aangezien mijn levensdoelgetal een 5 is, van innerlijke vrijheid, bevrijding van belemmerende gedachtenpatronen en emotionele structuren. Dat is me aardig gelukt al zeg ik het zelf. Het werd me al snel duidelijk dat het wel degelijk de natuurlijke orde, structuur en wetmatigheden van het universum zijn die mij uitermate boeien, dus ik zie nu: ook dat komt van binnenuit!

Bij het geven van vorm aan een praktijk, een blog en een lichtnetwerk kan ik de verbinding tussen boven en beneden, de aarde en het universum, het lichaam en de ziel nu vanuit een wezenlijk innerlijke wens neerzetten. Die altijd in beweging zijnde onderstroom om ook nu iets nieuws te starten blijkt gekoppeld aan mijn levenslotgetal 1, welke staat voor vernieuwing, creativiteit, pionieren, daadkracht. Ook dat zie ik terug in de verschillende initiatieven die ik door de jaren heen gestart ben. Het hoort blijkbaar bij mij.

Ik voel dat het nu de tijd is om in overeenstemming met de innerlijke verbinding met mijn ziel en mijn open hart mijn uiterlijke leven op deze manier vorm te geven. Dit dan wel zo, dat mijn verworven innerlijke vrijheid overeind blijft. Bij elke keuze die ik tegenwoordig maak stel ik mezelf de vraag: voel ik mij hierbij vrij of niet?

In mijn volgende blog lees je waardoor mijn Intuïtieve Coaching ineens in stroming kwam.


 »