Hartverlichters - Root Down and Rise Up!

Deze bijzondere tijd op aarde met vele zichtbare en onzichtbare snelle veranderingen en omwentelingen vraagt veel van ons. De een ziet kansen om eindelijk hartewensen te vervullen of het roer om te gooien, de ander worstelt met gevoelens van angst, onveiligheid en onzekerheden. Hoe is het met onze draagkracht, veerkracht, lichtkracht en daadkracht?

Kabbelen we met de stroom mee en zien we wel waar we heen gaan? Ploeteren we tegen de stroom in? ‘Go with the flow’ is een mantra voor velen geworden, zo ook voor mij. Tot nu!

Een innerlijk weten en intuïtief helder voelende onderstroom woelen momenteel de grond onder mijn voeten vandaan en meestromen is geen optie meer! De barricaden opgaan zoals -gelukkig- vele liefdevolle tegenstromers wel doen is niet wat bij mij past. In een vredige bubbel hangen is wat me nu ook niet zou bevallen. Wat doe ik dan wel?

Zorgen dat Hartverlichting als stralend lichtbaken zichtbaar wordt!

Ik ben me bewust van ‘wereldvrede begint bij onszelf’ en ook dat als NU iedereen op de wereld besluit te stoppen met oorlog voeren we morgen wereldvrede hebben. Echter hoe kunnen we vandaag de dag ons vredig voelen, ons blijven verbinden, met onszelf, met elkaar, met de aarde? Hoe gaan we vanuit de ‘modderstroom’ in bewustwording groeien en in volle bloei licht en liefde ervaren?

Het groeiproces van de lotusbloem kan je vergelijken met onze levensreis maar zeker ook met onze zoektocht naar vrijheid en verbinding in deze -voor velen- lastige, ‘modderige’ tijd. Boeddhisten zien de modder en de lotusbloem als onlosmakelijk verbonden. Zonder modder kan de bloem niet groeien en bloeien: "No Mud no Lotus". De bloem staat voor geluk of verlichting, de modder voor lijden. Geluk wordt volgens hen alleen bereikt door geleerde levenslessen en transformeren van lijden. Het is een groeiproces, groei in bewustzijn, de weg naar verlichting. Wanneer de lotusbloemknop boven het wateroppervlak in aanraking komt met de buitenlucht en het zonlicht transformeert de bloem de groei tot bloei.

Inmiddels is mij wel duidelijk dat groei in bewustzijn en toenemend licht, via welke routekeuze of spiritueel pad dan ook, gepaard gaat met een stevige verbinding met de aarde, een goed geworteld Zijn. Dan is er de basis van vertrouwen, in jezelf, in het leven, in je vermogen tot bloei. Je kunt je wortels, je basis, je verleden alleen maar als modder blijven zien, maar ook als voedingsbodem voor groei. Onderweg kan je je ontdoen van allerlei "modder" maar de wortels blijven. Weleens gehoord van het Lotuseffect? Dit verschijnsel wordt helder door de zelfreinigende eigenschap van de lotusbloem: ondanks de groei van de stengel en bloemknop door het moeras blijft vuil en modder niet ‘plakken’. Met andere woorden: alle modder die je onderweg op je pad tegenkomt, kan je van je af laten glijden, je hebt zelf het vermogen dit te doen!

Wees als een lotus, richt je op het licht, steek je kop boven water en bloei!

Alle Hartverlichters gaan zich als een weids verspreidende stralende lichtbundel laten zien! Onze lichtstraal werkt hartverwarmend, voedend, verbindend en verhelderend, zowel voor ieders individuele pad als onze gezamenlijke weg van de mensheid hier op aarde. 

We bundelen onze lichtkracht en vormen een enorme lichtbron. We worden zichtbaar voor eenieder die maar enigszins bewust is van de verbindende kracht van licht en liefde, voor degene die inspiratie of begeleiding wenst voor groei en bloei, die openstaat voor ons als lichtbaken, als Hartverlichting.

Dankjewel Isa en Floris voor jullie lichtgevende daadkracht, die 13e …gaf me dat extra zetje om Hartverlichting zichtbaar te maken!

Misschien vind je het in deze bijzondere en uitdagende tijd moeilijk te kiezen tussen angst en liefde, loslaten en vertrouwen. Om ons heen zijn vele Hartverlichters en andere lichtbakens. Zij willen jou graag helpen te herinneren dat ook jij een bron van Licht bent en mag stralen! Zodrá jij besluit, net als de lotusbloem, je te richten op het licht, zal de volgende stap op je pad helder worden, ga je lichtbakens zien en herkennen. Je groeit in bewustzijn en geeft jezelf het mooiste geschenk van de wereld, aan de wereld: een bloeiende, liefdevolle, stralende JIJ!!!


«